Add Health Media

136 Mkr investeras i Curus för att stötta digital hälsa

2022/05/19

Curus genomför en nyemission ledd av Alfvén & Didrikson för fortsatta satsningar på nordiska tillväxtföretag inom digital hälsa. Nybildade Curus tar över dotterbolaget Add Health Medias portfölj inom digital hälsa för att öka investeringstakten inom området.

Curus kombinerar Add Health Medias nordiska medieverksamhet inom hälsa och medicin med investeringar inom digital hälsa. Bolaget har ett 20-tal innehav i snabbväxande aktörer såsom Mindler, Doctrin, Medicheck, Knodd, Colivia och Findout Diagnostic. Investerarna Alfvén & Didrikson, Stefan Bengtsson via CSB Capital, e-hälsoentreprenören Alex Stendahl samt tidigare VD:n för SEB i New York, Christian Dahlberg går nu tillsammans in med 136 Mkr för att fortsätta stötta tillväxtbolag inom digital hälsa.

– Vården måste digitaliseras eftersom människor kommer att vilja sköta provtagning och följa sin hälsa från mobilen precis som de sköter sina bankärenden. Med den framtidsvisionen väljer vi att accelerera våra satsningar inom digital hälsa. Vi startade med investeringar redan 2016 och hittills har våra prognoser varit riktiga med stark tillväxt för våra innehav, säger Johan Bloom, grundare och ansvarig för investeringar på Curus.

Huvudinvesterare är Alfvén & Didrikson som är en aktiv och långsiktig partner till entreprenörer och bolag med internationella tillväxtambitioner. Alfvén & Didrikson har sedan tidigare investerat i några av norra Europas mest framgångsrika tillväxtföretag såsom Trustly, Quinyx, Acast, Mentimeter, Sympa, Joint Academy och Kognity.

– Vi på Alfvén & Didrikson ser stor potential i kombinationen av en lönsam medieverksamhet och investeringar i digital hälsa, som har en stark tillväxt. Vi har följt teamet på Add Health Media under flera år och ser att de har kompetens och uthållighet och att de ofta träffar rätt i sina investeringar. Med Curus har de en bra plattform att fortsätta resan och vi är tacksamma över att få vara delaktiga och hjälpa till med arbetet att skala upp deras verksamhet, säger Ken Liebkind, partner på Alfvén & Didrikson.

Styrelsen för Curus består av grundaren Johan Bloom, affärsängeln Lars Lindgren, Doktor24-medgrundaren Tobias Perdahl, Health Navigator-medgrundaren och styrelseproffset Anna Dalgaard samt Ken Liebkind från Alfvén & Didrikson.

– Våra digitala medieplattformar Doktorn.com och PraktiskMedicin.se har haft stark tillväxt de senaste åren, då våra kunder har ett större behov att nå patienter och vårdpersonal digitalt. Vi får nu möjlighet att utöka vår verksamhet i första hand i Norden. Detta gör att våra kunder och även de tillväxtbolag vi är delägare i, kan få följa med ut i andra länder när vi växer, säger Rikard Ekberg, VD för medieverksamheten Add Health Media

Curus investeringsfilosofi är att gå in i tidig fas och stötta med pengar, kompetens och media, för att hjälpa bolagen att ta sig till nästa nivå. Under de fyra senaste månaderna har Curus investerat i Olivia, digital egenvård vid klimakteriebesvär, Ella, digital vårdgivare och plattform för gravida kvinnor, Dropmed, digital marknadsplats för handel av medicintekniska produkter för vården och Ment, digital plattform för ADHD.

 

För mer information:

Johan Bloom, investeringsansvarig på Curus AB
[email protected], +46 733-648 490

Ken Liebkind, partner på Alfvén & Didrikson
[email protected], +46 708-284 799

Anna Dalgaard, styrelseordförande Curus AB
[email protected], +46 734-100 113

 

Om Curus

Curus investerar inom digital hälsa i Norden med fokus på att stötta tillväxtbolag i tidigt skede med kapital, kunskap, nätverk och media med räckvidd i företagens målgrupp. Förutom investeringar har bolaget fokus på förvärv av lönsamma företag inom hälsa och vård. Idag är Addhealth Media AB helägt dotterbolag till Curus. Curus har investeringar i ett 20-tal tillväxtbolag inom digital hälsa, se www.curus.se.

Om Alfvén & Didrikson

Alfvén & Didrikson är en aktiv och långsiktig partner till entreprenörer och bolag med internationella tillväxtambitioner. Sedan starten 2010 har teamet på Alfvén & Didrikson investerat i snabbväxande nordeuropeiska bolag såsom Trustly, Quinyx, Acast, Mentimeter, Sympa, Joint Academy och Kognity. För mer information, se www.alfvendidrikson.com.

Relaterade nyheter

Healthtechbolaget Belly Balance växer – Add Health Media går in och stärker upp

Belly Balance med dietisten Sofia Antonsson i spetsen har i tio års tid drivit utvecklingen av IBS-behandling i Sverige. Nu tar Belly Balance nästa steg…

Vill du få nyheter om framtidens hälsa och vård?

Få kostnadsfritt nyhetsbrev kring digital hälsa såsom trender, forskning och investeringar.