E-hälsa

Add Health Media blir delägare i Nurse & Doc AB

2017/06/15

Add Health Media AB (AHM) går in som delägare i Nurse & Doc AB tillsammans med läkaren och entreprenören Rickard Lagerqvist. Det nya bolaget ska revolutionera sjukvårdsbemanningen i Norden.

Sjukvårdsbemanningsbranschen omsätter närmare 10 miljarder kronor om året i Sverige. Sjukvården har höga effektiviseringskrav och stora kostnadsutmaningar samtidigt som läkare och sjuksköterskor lämnar anställning och hyr ut sig, för att styra sin arbetstid efter eget behov. Innovationer för att kunna förändra hur vården bemannas ligger i tiden.

– Dagens bemanning för vården är både kostsam och ineffektiv, säger allmänläkaren Rickard Lagerqvist, grundare av Nurse & Doc och tidigare grundare till det framgångsrika e-hälsoföretaget Werlabs. Nurse & Docs lösning kommer att minska kostnaderna för vården, men samtidigt öka lönerna till sjuksköterskor och läkare, fortsätter Rickard.

Nurse & Docs affärside är att uppdragsgivare och vårdpersonal kan matchas ihop utan kostnad i företagets app. Den vårdpersonal som inte har eget företag kan få möjlighet till egenanställning via Nurse & Doc till en avgift på 5,75%. I appen finns möjlighet till referenser av både vårdpersonalen och uppdragsgivaren.

AHM har under våren gjort flera lyckade investeringar inom bland annat e-hälsa och hälsomedier, senast Doctrin respektive Nordisk Väntrums TV, och fortsätter att satsa på lovande företag inom sjukvård och hälsa.

– Nurse & Doc passar väl in i vår portfölj och skapar synergieffekter mellan våra intresseföretag. Vi kommer att kunna göra en skillnad för vården och vårdpersonalen, vilket i slutändan kommer att gagna patienterna, säger Brodde Wetter, VD på AHM.

För mer information vänligen kontakta:

Brodde Wetter, VD, Add Health Media AB, [email protected], 0707-997 872
Rickard Lagerqvist, grundare, Nurse & Doc AB, [email protected], 0737-391 502
Johan Bloom, affärsutvecklingsansvarig, Add Health Media AB, [email protected], 0733-648 490

Relaterade nyheter

Nytt läkemedel driver efterfrågan för Geras Solutions’ digitala diagnostikverktyg inom Alzheimers

Svenska med-tech och hälsovårdsföretaget Geras Solutions är ett av de mest spännande företagen inom demens- och Alzheimersdiagnostik. De är världsunika i att möjliggöra tidig diagnostik…

E-hälsa

2022/10/19

Vill du få nyheter om framtidens hälsa och vård?

Få kostnadsfritt nyhetsbrev kring digital hälsa såsom trender, forskning och investeringar.