Add Health Media

Add Health Media investerar 2 miljoner i digital sömnhjälp

2019/03/12

Learning to sleep är företaget som med hjälp av en egenutvecklad digital KBT-plattform hjälper patienter med sömnbesvär. Nu går Add Health Media in och stöttar bolaget med kapital samt marknadsföring.

KBT via internet har visat sig vara effektivt för många olika psykiska besvär där sömnbesvär är ett av de vanligaste problemen.

–    De resultat som Learning to sleep har kunnat presentera utifrån sin metod är mycket positiva och visar att metoden även är kostnadseffektiv för samhället. Det skulle vara fantastiskt om vi nu kan erbjuda patienter med svårare sömnbesvär den metod som socialstyrelsen rekommenderar istället för att skriva ut sömnmedel, konstaterar Tobias Perdahl, läkare och styrelsemedlem i Add Health Media.

Learning to sleep har utvecklat en egen, KBT-baserad plattform. Under behandlingsperioden som pågår i fem veckor erbjuder man patienten bland annat digitala möten med psykolog och interaktiva övningar särskilt anpassade för sömnproblematik.

Tjänsten levereras som en helhetslösning i samarbete med nätläkaren Medicoo som är först ut med att hantera patienter via plattformen. Det finns även möjlighet för andra digitala vårdaktörer att använda sig av tjänsten och Learning to sleep har redan idag ett etablerat samarbete med vårdkedjan Capios norska verksamhet.

–    Learning to sleep kan nu ta nästa steg och öka antalet patienter som får vår behandling. Tack vare den digitala plattformen kan psykologerna hantera fler patienter samtidigt som slutresultatet blir bättre än vid traditionell behandling. Vi kan konstatera att 94 procent av våra patienter får förbättrad sömn vilket är helt unikt, säger Micael Gustafsson, vd för Learning to sleep.

Add Health Media tog nyligen in nytt kapital från Schibstedkoncernen i syfte att bland annat kunna satsa på ytterligare innehav inom e-hälsa där Learning to sleep blir det senaste tillskottet.

–    Vi ser att Learning to sleep passar väl in i vår strategi och skapar synergier med andra e-hälsobolag som ingår bland våra intressebolag. Det är också en tydligt konsumentriktad tjänst och där kan vi ha stor nytta av marknadsföring via våra och Schibsteds mediekanaler, säger Johan Bloom, grundare av Add Health Media.

För mer information:

Johan Bloom, Business Development, Add Health Media AB
[email protected], 0733-64 84 90

Micael Gustafsson, VD, Learning to sleep
[email protected], 073 – 699 36 01

Anders Åker, pressansvarig Add Health Media
[email protected], 0703-64 84 22

Om Learning to Sleep

Learning to Sleep har som mål att förändra och förbättra människors liv genom en effektiv och lättillgänglig sömnbehandling. Bolaget har sedan lanseringen av produkten Sov Bättre behandlat över 1000 personer i Sverige och Norge. Under 2019 kommer man att utveckla sin internationella närvaro i bland annat i Storbritannien.

Om Add Health Media

Add Health Media är ett av Nordens största mediehus inom hälsa och medicin och driver DOKTORN för allmänhet och patient där tidning, broschyrställ och väntrums-TV ingår samt en av Nordens mest besökta hemsidor www.doktorn.com. Add Health Media driver även Praktisk Medicin, www.praktisktmedicin.se , ett beslutsstöd för vårdpersonal, och investerar i nya start-ups inom e-hälsa, såsom Doctrin, Mindler, Nurse & Doc, Medicheck, Remisshjälpen, FindOut Diagnostic, ScientificMed, Picture My Life och Healthmakers.

Relaterade nyheter

Curus Investerar i Measurlabs, en finsk laboratorieanalysplattform

Det finska företaget Measurlabs, som erbjuder laboratorieanalys- och testtjänster som hjälper forskare, kvalitetssäkrings- och FoU-professionella att få de tester de behöver, har lyckats samla in…

Investment

2023/09/04

Vill du få nyheter om framtidens hälsa och vård?

Få kostnadsfritt nyhetsbrev kring digital hälsa såsom trender, forskning och investeringar.