Nyheter

Anna Dalgaard ny ordförande för Curus

2022/06/17

Investmentbolaget Curus styrelse har utsett Anna Dalgaard till ordförande efter affärsängeln Lars Lindgren, som fortsätter som styrelseledamot.

Curus tog nyligen över investeringsportföljen 2021 från Add Health Media som sedan 2016 investerat inom digital hälsa. Idag finns 22 innehav i tillväxtbolag såsom Mindler, Doctrin, Colivia, FindOut Diagnostic, Knodd, Health Integrator med flera. Anna Dalgaard rekryterades till styrelsen i Add Health Media 2016 av Lars Lindgren och nu tar hon över ordförandeklubban i Curus.

– Jag är mycket glad att Anna vill engagera sig ännu mer i Curus framöver. Hon har en lång erfarenhet av digital vård och medtech på operativ och strategisk nivå samt ett brett nätverk inom området och bland investerare, säger Johan Bloom, CEO och grundare av Curus.

Anna är utbildad civilekonom från Handelshögskolan i Stockholm och har även studerat medicin vid Karolinska Institutet. Hon har en bakgrund som managementkonsult på McKinsey & Co och som affärsutvecklare inom medicinteknik. Anna medgrundade vårdkonsultbolaget Health Navigator med affärsidén att kombinera strategisk och analytisk kompetens med djup kunskap om sjukvård och sjukvårdssystem för att erbjuda konsulttjänster, men även utveckla och realisera nya vårdkoncept. På mindre än tre år växte bolaget till en omsättning över 100 miljoner kronor och var mycket framgångsrika med att skapa unika sätt att förbättra omhändertagandet av multisjuka patienter. Idag är hon styrelseordförande i Hemcheck Sweden AB (publ) och FindOut Diagnostic AB och styrelseledamot i Ortivus AB (publ), ADDI Medical AB, Word Diagnostics AB och NRATIV AB.

– Jag ser mycket fram emot att vår fortsatta resa med Curus och att bygga framtidens vård genom investeringar och förvärv. Det är stora skor att fylla efter Lars Lindgren som varit mycket viktig för Curus, men jag är glad att Lars fortsätter vara delaktig i bolaget och i styrelsen, tillägger Anna Dalgaard.

Curus styrelse består idag av Anna Dalgaard (ordförande), affärsängeln Lars Lindgren, Curus CEO Johan Bloom, Platform24 medgrundaren och specialistläkaren Tobias Perdahl samt investeraren Ken Liebkind från Alfvén & Didrikson.

Flera större investerare, bland annat Alfvén & Didrikson, Stefan Bengtsson, Christian Dahlberg och Alexander Stendahl, gick in med 136 Mkr i Curus för att öka takten på investeringar och förvärv. Curus genomförde nyligen ett förvärv av Pharma Industry Publishing för att stärka Add Health Medias roll kring media och utbildning inom hälsa och medicin.

 

För mer information:
Johan Bloom, CEO Curus
[email protected], +46 733 64 84 90

Anna Dalgaard, Ordförande Curus
[email protected], +46 73 410 01 13

Relaterade nyheter

Framgångsrik hälsosatsning i Region Stockholm överträffar målsättningen – fler än 50% har lämnat riskzonen för typ 2 diabetes

Efter två års framgångsrik implementering av en förebyggande vårdinsats i Region Stockholm visar nyligen publicerad uppföljning att över 50% av deltagarna i hälsoprogrammet har lämnat…

E-hälsa

2023/11/07

Vill du få nyheter om framtidens hälsa och vård?

Få kostnadsfritt nyhetsbrev kring digital hälsa såsom trender, forskning och investeringar.