Add Health Media

Curus förvärvar Pharma Industry och stärker sin medieverksamhet

2022/06/08

Investmentbolaget Curus förvärvar mediebolaget Pharma Industry Publishing med kontanter och aktier. Det nya förvärvet kommer att ligga under Add Health Media som är Curus mediebolag inom hälsa och medicin.

Nybildade Curus tog nyligen in kapital från Alfvén & Didrikson, Stefan Bengtsson med flera investerare för att bilda en stark aktör inom digital hälsa med en portfölj på 22 bolag och det helägda dotterbolaget Add Health Media. Fokus för Curus är att investera i tillväxtbolag inom digital hälsa samt förvärv av lönsamma företag inom hälsa, vård och medicin som kan stötta tillväxtbolagen. Nu presenteras första förvärvet kort efter kapitalrundan.

– Pharma Industry är första förvärvet och vi siktar på att ha en snabb takt i förvärv för att bygga en dominerande medie- och utbildningsplattform för vårdpersonal och patienter på den nordiska marknaden. Jag räknar med ett par förvärv till för att sedan växa organiskt och öka våra marknadsandelar, säger Johan Bloom, VD och grundare på Curus.

Idag är Add Health Media en av de ledande mediebolagen i Norden inom hälsa och medicin och Pharma Industry är dominerande inom medier till läkemedelsindustrin samt onkologi- och neurologiläkare i Sverige.

–  Jag har följt Pharma Industry sedan de grundades 1998 och imponerats av de lyckats bygga starka medieplattformar som verkligen uppskattas av läsarna. Vi ser att de kompletterar Add Health Media mycket väl och vi tittar på nya tjänster förvärvet ger möjlighet till, säger Rikard Ekberg, VD för Add Health Media.

Pharma Industry och Add Health Media omsätter tillsammans 46 Mkr och har en rörelsevinst på 18 Mkr. Vinsten återinvesteras i tillväxtbolag inom digital hälsa.

–  Vi har byggt bolag under 20 år och vi ser att Curus har hittat en modell där vi gärna vill ingå. Add Health Medias organisation med stark digital kompetens är en förutsättning för framtidens utbildningar och medieplattformar för vårdpersonal. Att återinvestera vinster i tillväxtbolag som bygger framtidens vård tilltalar oss mycket, säger Niclas Ahlberg, VD och medgrundare Pharma Industry Publishing.

Add Health Media har tidigare gjort flera förvärv, bland annat Nordisk Väntrums-TV (2012), Three Doktors (2017) samt digitala byrån Occidents verksamhet (2019). Curus portfölj med tillväxtbolag har haft en snabb värdeutveckling där 22 bolag ingår bland andra Mindler, Colivia, FindOut Diagnostic, Knodd, Medicheck, Health Integrator, Eatit, Migränhjälpen med flera.

 

För mer information:
Johan Bloom, VD Curus AB
[email protected], 0733-64 84 90

Relaterade nyheter

Curus genomför nyemission

Healthtech-fokuserade investmentbolaget Curus genomför nyemission för att stötta bolagets tillväxtambitioner och möjliggöra fortsatta investeringar. Curus grundades 2021 av Johan Bloom och har sedan dess tagit…

Investment

2023/08/21

Vill du få nyheter om framtidens hälsa och vård?

Få kostnadsfritt nyhetsbrev kring digital hälsa såsom trender, forskning och investeringar.