Add Health Media

Curus förvärvar Sveriges största förskrivnings-app

2023/04/04

Över 25 000 läkare använder appen e-Förskrivning för att förskriva läkemedel. Nu förvärvas Health Amplify AB, bolaget bakom appen, av investmentbolaget Curus. Förvärvet sker via deras dotterbolag Add Health Media.

– e-Förskrivning är ett utmärkt komplement till vår portfölj inom digital hälsa, säger Erik Olsson Nyrén, investment manager på Curus.

Med över 60 procent av läkarkåren uppkopplad är e-Förskrivning Sveriges största förskrivningsplattform. Tjänsten är en applikation som gör det möjligt att skriva elektroniska recept på läkemedel och hjälpmedel direkt i mobilen. Appen riktar sig till läkare, tandläkare, barnmorskor och sjuksköterskor med förskrivningsrätt.

Curus dotterbolag Add Health Media, som är den förvärvande parten, ser synergier med sina andra digitala plattformar.

– Via vår webbplats PraktiskMedicin.se når vi större delen av läkarkåren och nu kan vi erbjuda e-Förskrivning till dem. Samtidigt vill vi använda våra gedigna kunskaper inom digital utveckling, utbildning och datahantering för att utveckla e-Förskrivning  ytterligare, säger Rikard Ekberg, VD på Add Health Media.

e-Förskrivning har utvecklats av läkaren och entreprenören Daniel Wänn som är VD och grundare av Health Amplify. Han såg behovet av en lättanvänd mobilapp för att snabbt kunna förskriva läkemedel med bibehållen säkerhet även när man inte är på sin ordinarie arbetsplats

– Enkelhet och mobilitet har varit de viktigaste framgångsfaktorerna. Tack vare att läkare har rekommenderat appen till varandra har e-Förskrivning tagit marknadsandelar organiskt utan nämnvärd marknadsföring. Curus och Add Health Media är helt rätt för att utveckla tjänsten vidare, säger Daniel Wänn.

Curus är ett investmentbolag som fokuserar på att utveckla framtidens vård. Företaget har investerat i över 25 tillväxtbolag inom e-hälsa sedan 2016 och förvärvar lönsamma bolag inom hälsoområdet som kan utvecklas vidare.

– e-Förskrivning passar väl in i vår strategi att bygga framtidens vård där det ska vara enkelt och smidigt för vårdpersonal att kunna bedriva sitt arbete oavsett var de befinner sig, säger Erik Olsson Nyrén som också är styrelseordförande för Add Health Media. Vården kommer i större utsträckning att skötas i hemmen och då behövs digitala tjänster som är mobila, enkla och säkra.

 

För mer information
Erik Olsson Nyrén, Investment manager Curus, styrelseordförande Add Health Media,
[email protected], 070–837 73 54

Rikard Ekberg, VD, Add Health Media
[email protected], 070–921 61 23

Relaterade nyheter

Digital dagbok förenklar kommunikationen

Add Health Media investerar i e-hälsoföretaget PictureMyLife som erbjuder en digital dagbok för barn och vuxna som har autism eller Downs syndrom. Dagboken underlättar kommunikationen…

Vill du få nyheter om framtidens hälsa och vård?

Få kostnadsfritt nyhetsbrev kring digital hälsa såsom trender, forskning och investeringar.