Innovation

Curus investerar i Rekonnect – en plattform för “post-market surveillance” av medicintekniska produkter

2023/02/21

Rekonnect har tagit in 4,6 mkr i en framgångsrik ”pre-seed” runda där Curus är största investerare. Detta utgör en viktig milstolpe och sätter bolaget i en bra position att exekvera på sin ambitiösa plan att revolutionera marknaden för ”post-market surveillance” av medicintekniska produkter.

Rekonnect grundades av en erfaren grupp affärs- och teknikexperter med en vision om att skapa en banbrytande lösning för den snabbväxande medicintekniska- och sjukvårdsindustrin. Rekonnect bygger på det kritiska behovet för tillverkare av medicintekniska produkter att följa regelefterlevnad och erbjuder samtidigt en viktig lösning för att utvärdera effekterna av medicintekniska produkter efter marknadsintroduktionen.

Genom att optimera arbetsflöden och processer som förbättrar den medicintekniska utrustningens övergripande prestanda sammanför Rekonnect nyckelaktörerna i MedTech-världen genom att skapa ett säkert, centraliserat digitalt ekosystem.

– Vi såg att försäljningen av medicintekniska produkter via globala distributörer skapade ett gap mellan återförsäljare och användare som gjorde att användarna av produkterna var isolerade från viktig support, även från kunddata och insikter om användbarhet av produkterna som ägdes av distributörerna. Vi försöker med Rekonnect att digitalt omvandla och centralisera enhetsdata och användarinsikter och se till att företagen uppfyller MDR-reglerna, säger Will Gray, medgrundare och VD.

Rekonnect ger sjukvårdspersonal, återförsäljare, distributörer och tillverkare av medicinteknik möjlighet att utan ansträngning utbyta värdefull data, vilket främjar en samarbetsmiljö som driver innovation och förbättrar patientresultaten.

Investerare i denna ”pre-seed” runda bestod av Curus, LOOP Capital, Fast Track Capital och Angcell Ventures, tillsammans med flera kända ängelinvesterare som Ingela Hallberg, Emil Sjödin och Björn Andersson. Nyemissionen kommer att användas för att vidareutveckla plattformen, värva kunder och utöka kärnteamet.

– Will och hans team har utvecklat en fantastisk plattform som tydligt löser ett marknadsproblem och som lätt kan skalas internationellt. Vi är glada över att vara en del av det utökade Rekonnect-teamet som investerare och hjälpa teamet på bästa sätt att bygga en ledande global plattform för övervakning av medicintekniska produkter efter marknadsintroduktion, säger Erik Olsson Nyrén, Investment Manager på Curus.

 

För mer information:
Erik Olsson Nyrén, Investment Manager Curus
[email protected], +46 708 37 73 54

Will Gray, medgrundare och VD Rekonnect
[email protected], +46 700 37 21 93

 

Om Rekonnect
Rekonnect är en B2B SaaS- lösning utformad för medicintekniska företag att nå framgång efter marknadsintroduktion. Rekonnect erbjuder avancerad hantering av intressentrelationer, hantering av information om enheter, servicehantering med mera. För mer information, besök Rekonnect.

Om Curus
Curus är ett nordiskt baserat, investmentbolag med fokus på investeringar inom hälsovård. Curus har hittills gjort cirka 25 investeringar, både minoritets- och majoritetsinvesteringar, och stöttat exceptionella entreprenörer. Vårt uppdrag är att stödja de bästa entreprenörerna med vårt nätverk, kunskap, marknadsföring, strategisk rådgivning och kapital för att skapa långsiktigt värde. För mer information, besök Curus.

Relaterade nyheter

Add Health Media investerar i förebyggande vård

Region Stockholm satsar 30 miljoner på förebyggande vård. Region Stockholm har fattat ett unikt beslut om en ny, långsiktig friskvårdssatsning för att förebygga kroniska folkhälsosjukdomar som…

Vill du få nyheter om framtidens hälsa och vård?

Få kostnadsfritt nyhetsbrev kring digital hälsa såsom trender, forskning och investeringar.