Intressebolag

Curus investerar i Wellon

2023/09/20

Investmentbolaget Curus har genomfört en investering i hälsostartupen Wellon. Wellon erbjuder en tjänst där konsumenter kan testas för behov av specifika vitaminer, mineraler och andra kosttillskott. Efter analys skräddarsys ett kosttillskottspaket och levereras varje månad till kunden i bekväma dospåsar.

Det råder en tydlig trend där allt fler söker skräddarsydda lösningar för sina kosttillskott, särskilt i ljuset av att nya kosttillskott ständigt lanseras på marknaden. För att vitaminer och kosttillskott ska vara effektiva på riktigt, behöver de vara anpassade efter just din kropp och din livsstil. Wellon har löst detta genom att deras näringsrekommendationer är personliga och enkla att följa samt att man endast använder kosttillskott från välkända och välbeprövade varumärken. Dessutom har de en egen maskinpark för dosdispensering, vilket ytterligare stärker deras position på marknaden

”Det är med stor entusiasm vi går in i Wellon. Det är uppenbart att området kosttillskott väcker allt större intresse bland allmänheten och vi ser fram emot att vara med på denna resa med Wellon.” säger Erik Olsson Nyrén, Investment Manager på Curus.

I USA finns det ett antal större aktörer likande Wellon där många konsumenter går över till skräddarsydda lösningar. Wellon avser att lansera sin tjänst i Europa och vara en av de större spelarna inom området.

Ylva Pagmén, VD på Wellon, kommenterar: ”Bolaget går från klarhet till klarhet och vi ser en konstant tillväxt. Närmare 60% av befolkningen tar regelbundet kosttillskott, men många är osäkra på om de verkligen behöver det eller känner frustrationen av att hantera många olika burkar och produkter. Med vår tjänst löser vi båda dessa problem.”

Jacob Versteegh, CEO på Bonver Group, en av de större ägarna i Wellon, är också positiv till Curus investering: ”Vi är mycket glada att Curus valt att investera i Wellon. Det understryker den potential och det värde vi ser i bolaget och dess tjänst.”

 

För mer information
Erik Olsson Nyrén, Investment Manager Curus,
[email protected], +46 70 837 73 54

Johan Bloom, CEO Curus,
[email protected], +46 733 648 490

Ylva Pagmén, CEO Wellon,
[email protected], +46 70 476 85 22

Jacob Versteegh, CEO Bonver Group,
[email protected], +46 70 976 08 60

 

Om Curus
Curus är ett investmentbolag som investerar inom Norden med ett särskilt fokus på digital hälsa och sjukvård. Curus har möjlighet att göra både minoritets- och majoritetsinvesteringar och kan bidra med både kapital, branscherfarenhet och nätverk samt marknadsföring till våra portföljbolag. Curus har investeringar i 5 majoritetsägda bolag samt minoritet i 22 tillväxtbolag. För mer information, se www.curus.se.

Om Wellon
Wellon är en hälsostartup med fokus på skräddarsydda kosttillskott. Genom att erbjuda konsumenter tester och personligt anpassade rekommendationer strävar bolaget efter att göra det enklare och mer effektivt för individer att uppnå optimal hälsa. För mer information, se www.wellon.se.

Relaterade nyheter

Add Health Media investerar i medtechbolaget ScientificMed för fortsatt satsning inom digitala cancerbehandlingar

Tillsammans med grundarna går nu Add Health Media, Bonit Capital och serieentreprenören Fabian Fischer in med 10 miljoner kronor i expansionskapital till det svenska medtechbolaget…

Vill du få nyheter om framtidens hälsa och vård?

Få kostnadsfritt nyhetsbrev kring digital hälsa såsom trender, forskning och investeringar.