Digital

Framgång för plattform i digital hälsa

2022/05/26

Health Integrator lanserade den 15 februari 2021 sin digitala hälsoplattform på uppdrag av Region Stockholm. Sedan dess har 28 000 personer i Stockholm registrerat intresse för att delta i programmet, 8 000 personer har tagit blodprover och 750 personer har uppfyllt kriterierna för deltagande och påbörjat sin resa mot en bättre hälsa.

Den 14 januari 2022 registrerade 226 personer resultaten av sina första uppföljande blodprov efter sex månader i programmet – vilket motsvarar en tiondel av programmets totala längd.

 

Resultaten i korthet:

  • 61 % har minskat sina långsiktiga blodsockernivåer.
  • 43 % ligger nu under gränsen för prediabetes (42 mmol/mol).
  • 24 % har ökat sina långsiktiga blodsockernivåer. 16 av dessa deltagare har rapporterat ett värde över 47 mmol/mol, dvs. ett värde som tyder på diabetes typ 2.
  • 15 % har oförändrade långsiktiga blodsockernivåer.

– Det är oerhört glädjande att se dessa resultat redan efter 6 månader. Dessutom fokuserar många deltagare nu inledningsvis på områden som endast indirekt förbättrar själva blodsockernivåerna, till exempel sömnvanor och psykisk hälsa, vilket innebär att det är helt och hållet förväntat att en grupp människor kommer att fortsätta öka sina värden innan en långsiktig förbättring sker, säger Fredrik Söder, VD på Health Integrator.

En mer detaljerad beskrivning av resultatet presenteras här.

 

För mer information:

Johan Bloom, grundare och VD på Curus AB
[email protected], +46 733-648 490

Om Curus

Curus investerar i nystartade företag inom digital hälsa i Norden. Vi har 22 bolag som vi har investerat i, till exempel Mindler, Doctrin, Medicheck, FindOut Diagnostic med flera. Se hela listan på www.curus.se. Curus dotterbolag Add Health Media är ett av Nordens största medieföretag inom hälsa och medicin.

Relaterade nyheter

Neurologerna som fick nog – startar digital migränklinik

Patienter med kronisk migrän är en patientgrupp som har svårt att få hjälp på specialistkliniker. Flera erfarna neurologer som arbetat med fokus på migrän fick…

Vill du få nyheter om framtidens hälsa och vård?

Få kostnadsfritt nyhetsbrev kring digital hälsa såsom trender, forskning och investeringar.