E-hälsa

Nytt läkemedel driver efterfrågan för Geras Solutions’ digitala diagnostikverktyg inom Alzheimers

2022/10/19

Svenska med-tech och hälsovårdsföretaget Geras Solutions är ett av de mest spännande företagen inom demens- och Alzheimersdiagnostik. De är världsunika i att möjliggöra tidig diagnostik genom fullständigt kognitiva bedömningar digitalt – hemifrån.

Demenssjukdomar drabbar i dag mer än 50 miljoner människor globalt och antalet ökar snabbt i takt med att befolkningen åldras. Sjukvården har länge kämpat med begränsad kapacitet, dålig patienttillgång och bristande kontinuitet. De senaste nyheterna om betydande genombrott i behandlingen av Alzheimers sjukdom medför också nya krav på hälso- och sjukvårdssystemen. Behovet av att se till att behandlingsbara patienter identifieras i tid, samtidigt som man klarar av den ökade efterfrågan på bedömningar från personer som lider av minnesförlust, är mer angeläget än någonsin.

Gunilla Oswald, VD för BioArctic, företaget bakom den nya behandlingen Lecanumab, säger följande om Geras Solutions:

– Införandet av sjukdomsförändrande behandlingar kommer att ge nytt hopp till patienter som lider av Alzheimers sjukdom. Tidig upptäckt genom digitala kognitiva tester och blodbaserade biomarkörer kommer att vara avgörande, och alla aktörer som kan erbjuda ett nytt sätt att förbättra kvalitet, effektivitet och patienttillgång har en viktig roll att spela.

Geras Solutions plattform implementeras nu av både offentliga och privata vårdgivare. Företaget lanserar också världens första digitala minnesklinik som nu får statlig ersättning i Sverige från och med mitten av oktober.

Geras Solutions öppnar nu en såddrunda på 1,5 miljoner euro för att intensifiera go-to market och skala upp verksamheten.

 

Om det finns intresse för att delta i denna runda, vänligen kontakta:
Rickard Forsman, grundare och VD på Geras Solutions
[email protected]

Se pitch för Geras solution här

Relaterade nyheter

Curus investerar i Ment – en ny smart digital tjänst för ADHD

Med ambitionen att underlätta vardagen för alla som lever med eller nära ADHD utvecklas just nu Ment, en smart digital tjänst som utgår ifrån användarens…

Digital

2022/06/22

Vill du få nyheter om framtidens hälsa och vård?

Få kostnadsfritt nyhetsbrev kring digital hälsa såsom trender, forskning och investeringar.