Add Health Media

Symbiome vill analysera ditt bajs – Add Health Media investerar

2019/04/04

Medtechbolaget Symbiome.io som analyserar tarmfloran i avföringen tar in en mångmiljoninvestering från Add Health Media. Samarbeten med forskare kan också leda fram till nya insikter om vad en frisk tarmflora är och hur sammansättningar av bakterier kan påverkas genom livsstilsförändringar.

Symbiome är det första svenska företaget som utför analyser av tarmfloran. Att analysera tarmfloran, även kallad tarmens mikrobiom, anses vara nästa stora forskningsområde efter DNA. Flertalet studier visar att tarmfloran kan associeras till direkta magbesvär som IBS, uppsvullenhet och förstoppning. Man har även kunnat associera tarmfloran till åkommor som man kanske inte direkt tänker på såsom övervikt, psykisk hälsa, hudproblem och stress.

– Vi ser att kunskapen på detta område växer mycket snabbt och att data från analyserna ger viktig kunskap. Med Symbiome ser vi ett nytt sätt att få fram kunskap tillsammans med kunderna som beställer analyserna. Diskussioner förs nu med forskare för att hitta insikter i den mängd prover som kommer in till företaget, säger Tobias Perdahl, specialist inom internmedicin och styrelseledamot i Add Health Media.

Symbiomes amerikanska motsvarighet, uBiome, har fått stor uppmärksamhet samt investeringar på en halv miljard. Värdet i bolaget anses ligga i just den data som samlas in via de många analyserna. Att marknaden för analys av tarmfloran väntas öka markant beror på att det, till skillnad från DNA, finns möjlighet att själv påverka och förbättra sin tarmflora genom livsstilsförändringar.

– Med investeringen kommer vi att kunna nå ut till fler människor snabbare och utveckla vår tjänst betydligt. Vi vet att det finns ett otroligt stort behov att få veta om tarmfloran är i obalans. Vi genomförde en testförsäljning under några dagar och gensvaret var överväldigande, säger Villjam Edström, VD och grundare av Symbione.

Add Health Media och 3TInvest går nu in med totalt 3 miljoner i nyemission i bolaget. Man får sällskap av före detta hockeyspelaren och numera affärsängeln Mattias Weinhandl som även han väljer att gå in med investering i Symbiome.

För mer information:

Villjam Edström, VD, Symbiome
[email protected], 0702226668

Johan Bloom, Business Development, Add Health Media AB
[email protected], 0733-64 84 90

Om Symbiome

Symbiome arbetar med analys av tarmens och övriga bakteriefloran. Kostnaden för en analys ligger på 1 890 kronor som kunden betalar själv via www.symbiome.io Målet är att man ska få insikter och rekommendationer för att leva ett bättre liv.

Om Add Health Media

Add Health Media är ett av Nordens största mediehus inom hälsa och medicin och driver DOKTORN för allmänhet och patient där tidning, broschyrställ och väntrums-TV ingår samt en av Nordens mest besökta hemsidor www.doktorn.com. Add Health Media driver även Praktisk Medicin, www.praktisktmedicin.se , ett beslutsstöd för vårdpersonal, och investerar i nya start-ups inom e-hälsa, såsom Doctrin, Mindler, Nurse & Doc, Medicheck, Remisshjälpen, FindOut Diagnostic, ScientificMed, Picture My Life och Healthmakers.

Relaterade nyheter

Vårdjury bedömer innovationer inom digital hälsa på Kistamässan den 26 jan 2023

Fyra innovativa bolag inom digital hälsa presenterar sina lösningar inför en jury bestående av experter inom vård och innovationer. Den 25–26 januari 2023 blir Kistamässan Sveriges ledande samlingspunkt…

E-hälsa

2022/12/16

Vill du få nyheter om framtidens hälsa och vård?

Få kostnadsfritt nyhetsbrev kring digital hälsa såsom trender, forskning och investeringar.