Add Health Media

Werlabs-grundaren satsar på psykisk ohälsa

2018/06/07

Add Health Media investerar i psykologappen Mindler, som hjälper patienter med psykisk ohälsa via videomöten med psykologer. Medgrundare är läkaren och serieentreprenören Rickard Lagerqvist som nu startar sitt tredje bolag. Med i grundarteamet finns även psykologen och forskaren Rickard Färdig, som även är bolagets vd, och psykologen Johannes Hatem, som bidrar med innovationskraft och klinisk erfarenhet som psykolog med egen klinik.

Läkaren och entreprenören Rickard Lagerqvist går vidare från medtechbolaget Werlabs till att utveckla en app för patienter med psykisk ohälsa. Med hjälp av den nya tjänsten Mindler bokas och genomförs psykologbesöket direkt i en app i telefonen. Fokus är den oroande ökningen av psykisk ohälsa i samhället – allt från stress, fobier och sömnsvårigheter till relationsproblem och dålig självkänsla. Mindler kan ge fler rätt hjälp och snabbare.

– Jag är i grunden läkare och har sett stora brister i vården för patienter som lider av psykisk ohälsa. En miljon besök i månaden inom primärvården rör den här typen av diagnoser, ändå får bara 3-4 procent träffa en psykolog. Det är inte rimligt och det är inte rätt, säger Rickard Lagerqvist.

Mindler går via landstinget, vilket gör att patientavgift och högkostnadsskydd gäller, på liknande vis som övriga etablerade appar för fysisk hälsa. Rickard Lagerqvist hoppas att det ska leda till kortade vårdköer. Appen lanserades i maj med ett 20-tal psykologer kopplade till tjänsten och redan nu har ett 50-tal patienter kommit igång. Med i teamet finns även psykologen och forskaren Rickard Färdig, som även är bolagets vd, och psykologen Johannes Hatem. Mindler tog nyligen in 4 miljoner kronor i startkapital från bland annat Add Health Media som investerar i hälsobolag.

Mer information:
www.mindler.se

Kontakt:
Johan Bloom, Development manager, Add Health Media AB
[email protected]
0733-64 84 90

Rickard Lagerqvist, medgrundare Mindler
[email protected]
0737-39 15 02

Relaterade nyheter

Erik Olsson ny Investment Manager på Curus

Curus stärker upp teamet och fortsätter sin satsning på investeringar inom digital hälsa genom rekryteringen av Erik Olsson som ny Investment Manager. Erik kommer närmast…

Investment

2022/09/20

Vill du få nyheter om framtidens hälsa och vård?

Få kostnadsfritt nyhetsbrev kring digital hälsa såsom trender, forskning och investeringar.