Okategoriserad

Curus återinvesterar i Knodd som skalar upp

2022/09/27

Knodd dominerar svensk digital barnhälsovård och har närmare 10 000 konsultationer per månad. Nu breddas deras erbjudande till att även kunna erbjuda barnpsykologer. Knodd tar in 30 MSEK för att skala upp och gå internationellt.

Curus har varit med som investerare sedan första såddrundan 2019 och återinvesterar nu i deras A-runda som leddes av Orkla Venture och First Venture. Även family office Linbo Invest gick in i denna runda.

– Vi vet att starka varumärken är viktigt och Knodd har snabbt tagit positionen som den ledande aktören inom digital barnhälsovård i Sverige. När man har ett starkt varumärke så är det enklare att bredda sitt erbjudande inom segmentet och därför tror vi mycket på Knodd, säger Charlotta Gylche, Investment Manager på Orkla Ventures.

Knodd har högst betyg bland alla digitala vårdgivare på Appstore och siktar nu på att dels bredda sig mot graviditet för att nå blivande föräldrar tidigare, dels börja erbjuda kontakt med barnpsykologer. Grundarna Jakob Hedlund och Josefin Svegborn har varit mycket fokuserade på att levererar en tjänst som ger småbarnsföräldrar trygghet.

– Vi ser att det finns stor potential för att erbjuda fler tjänster inom barnhälsovård och även runt graviditeten. Vi tittar nu också på vilka nya länder som kan vara lämpliga att gå in i. Vi har ett vinnande koncept som stöttar både barnfamiljen, och avlastar vården. Av alla besök vi har hänvisas bara ett fåtal till akuten, det är en stor besparing för samhället, säger Jakob Hedlund, VD och grundare på Knodd.

De största ägarna i Knodd är grundarna Jakob och Josefin samt investmentbolaget Curus. Planen är nu att bredda erbjudandet samt titta internationellt.

– Jag är imponerad av Jakob och Josefin som följt sin vision att erbjuda en tjänst där föräldrarna känner att de får hjälp snabbt och känner trygghet i kontakten med erfarna barnsjuksköterskor och barnläkare. Det är spännande vad Knodd nu kan åstadkomma med ytterligare fler starka investerare som delägare, säger Johan Bloom, CEO på Curus.

 

För mer information
Johan Bloom, CEO på Curus AB
[email protected], +46 733-64 84 90

Jakob Hedlund, CEO på Knodd
[email protected], +46 707-29 46 40

Relaterade nyheter

Ny forskning – Nu är det möjligt att genomföra utredning hemifrån vid misstänkt Alzheimers sjukdom

En nyligen publicerad studie genomförd vid Umeå Universitet har utvärderat en digital metod för att utreda misstänkt tidig demenssjukdom, så som Alzheimers sjukdom. Den nya…

E-hälsa

2023/02/24

Vill du få nyheter om framtidens hälsa och vård?

Få kostnadsfritt nyhetsbrev kring digital hälsa såsom trender, forskning och investeringar.