Investment

Curus genomför nyemission

2023/08/21

Healthtech-fokuserade investmentbolaget Curus genomför nyemission för att stötta bolagets tillväxtambitioner och möjliggöra fortsatta investeringar.

Curus grundades 2021 av Johan Bloom och har sedan dess tagit in kapital från bland andra Alfvén & Didrikson, Stefan Bengtsson, e-hälsoentreprenören Alexander Stendahl, Christian Dahlberg samt affärsängeln Lars Lindgren. Nyemissionen som leddes av Alfvén & Didrikson tillför bolaget ytterligare cirka 43 miljoner kronor. Curus välkomnar i samband med detta nya investerare, däribland Fredrik Strömholm (grundare av Impilo), Klas Tikkanen (COO och partner på Nordic Capital), Johan Dettel (tidigare partner på EQT) samt Versteegh Gruppen, ägare av bland annat Apotekstjänst.

”Vi är mycket glada över att få välkomna flertalet nya investerare som stärker Curus med ytterligare erfarenhet, kompetens och kontaktnät. Den här kapitalanskaffningen är i linje med våra tillväxtambitioner där vi ser intressanta möjligheter i marknaden som vi vill ha chans att agera på. Med förnyat förtroende från befintliga investerare har vi nu möjlighet att fortsätta att investera och stötta flera bolag inom hälsa och vård med fokus på den digitala framtiden.”, säger Erik Olsson Nyrén, Investment Manager på Curus.

Näst största ägare efter grundare Johan Bloom är Alfvén & Didrikson som är en aktiv och långsiktig partner till entreprenörer och bolag med internationella tillväxtambitioner.

”Curus har byggt en fin plattform för fortsatt expansion och vi är tacksamma över att få vara delaktiga och stötta teamet”, säger Ken Liebkind, partner på Alfvén & Didrikson.

 

För mer information
Johan Bloom, VD, Curus,
[email protected], 073-364 84 90

Erik Olsson Nyrén, Investment Manager, Curus
[email protected], 070–837 73 54

Ken Liebkind, Partner, Alfvén & Didrikson
[email protected]

 

Om Curus

Curus är ett investmentbolag som investerar inom Norden med ett särskilt fokus på digital hälsa och sjukvård. Curus har möjlighet att göra både minoritets- och majoritetsinvesteringar och kan bidra med både kapital, branscherfarenhet och nätverk samt marknadsföring till våra portföljbolag. Curus har investeringar i 5 majoritetsägda bolag samt minoritet i 22 tillväxtbolag. För mer information, se www.curus.se.

Om Alfvén & Didrikson

Alfvén & Didrikson är en aktiv och långsiktig partner till entreprenörer och bolag med internationella tillväxtambitioner. Sedan starten 2010 har teamet på Alfvén & Didrikson investerat i snabbväxande nordeuropeiska bolag såsom Trustly, Quinyx, Acast, Mentimeter, Sympa,  Paligo och Kognity. För mer information, se www.alfvendidrikson.com.

Relaterade nyheter

Add Health Media investerar i förebyggande vård

Region Stockholm satsar 30 miljoner på förebyggande vård. Region Stockholm har fattat ett unikt beslut om en ny, långsiktig friskvårdssatsning för att förebygga kroniska folkhälsosjukdomar som…

Vill du få nyheter om framtidens hälsa och vård?

Få kostnadsfritt nyhetsbrev kring digital hälsa såsom trender, forskning och investeringar.