Add Health Media

FindOut tar in VNTRS Consulting tech-partner och delägare

2020/02/06

Ett strategiskt och långsiktigt samarbete knyts mellan Add Health Media-delägda FindOut och VNTRS Consulting för vidare mjukvaruutveckling av FindOuts app.

I januari 2020 röstade FindOuts aktieägare enhälligt igenom det föreslagna samarbetet med VNTRS. Förslaget från styrelsen motiverades med att VNTRS stärker upp den digitala kompetensen i bolaget med sin gedigna erfarenhet av mjukvaruutveckling inom hälsosektorn.

FindOuts egenutvecklade diagnostiska självtest med en algoritm integrerad i mobilkameran för kvantitativa avläsningar ligger för tillfället inne för kliniska studier och de preliminära testresultaten visar på otroligt positiva indikationer.

– Studieresultaten gör att vi har fullt fokus på att rusta organisationen inför den kommande lanseringen. Samarbetet med VNTRS förstärker inte enbart bolagets digitala kompetens utan kommer att möjliggöra en mer effektiv produktutveckling framöver, säger Denise Luxenburg Stuifbergen, VD FindOut Diagnostic.

VNTRS har tidigare erfarenhet av att stötta bolag inom hälsosektorn som t ex Doctrin, Ally Medical och SCRIIN med utveckling av deras digitala tjänster.

– Vi tycker att FindOut erbjuder en otroligt spännande lösning för effektivisering inom vården. Vi såg ett bolag med starkt management och starka ägare som vi tror på och ville investera i och vi tror att VNTRS kommer kunna bidra och komplettera bolaget väl med vår digitala expertis, säger Viktor Gällström, Investment Manager på VNTRS.

– Appen och den integrerade algoritmen ligger i hjärtat av vår organisation och därför ser vi att samarbetet förstärker FindOuts positionering på marknaden. Vi har påbörjat mjukvaruöverföringen från befintlig leverantör och ser fram emot ett framgångsrikt samarbete med VNTRS med deras konsulter Marcus Håkansson och Gustav Haglund i spetsen, säger Denise Luxenburg Stuifbergen, VD FindOut Diagnostic.

Viktor Gällström går in som styrelseledamot i FindOut.

För mer information:

Denise Luxenburg Stuifbergen
VD, FindOut Diagnostic AA

+ 46 (0) 768 52 44 62, [email protected]

Viktor Gällström
Founding Partner & Investment Manager, VNTRS Consulting AB

+46 (0) 735 17 61 82, [email protected]

Om FindOut Diagnostic AB

FindOuts vision är att tillgängliggöra hälsodata på individens villkor genom utveckling, tillverkning och distribution av diagnostiska självtester på den europeiska marknaden. I produktportföljen har FindOut sedan tidigare FindOut Celiac Test (glutenintolerans), Promilless (alkoholtest) och BlueGreenTest (Hepatotoxiner).
www.findout.se

Om VNTRS Consulting AB

VNTRS är ett konsultbolag som investerar i techbolag i tidig fas. Med sitt erfarna team av digitala konsulter hjälper de techbolag att bygga sin produkt och verksamhet. De kombinerar sin erfarenhet från större företag och konsultbranchen med teknisk expertis och sin passion för nystartade företag.
www.vntrs.se

Relaterade nyheter

Viktiga blodanalyser kan nu göras i hemmet med mobilen

Två viktiga analyser som tidigare krävt besök på vårdmottagning har nu fått CE-certifiering att kunna genomföras i hemmet med patientens egen mobilkamera och en AI-app.…

E-hälsa

2022/06/09

Vill du få nyheter om framtidens hälsa och vård?

Få kostnadsfritt nyhetsbrev kring digital hälsa såsom trender, forskning och investeringar.