Allergan

2019

Allergan – Belkyrapatient

Allergan är ett globalt läkemedelsföretag med verksamhet i över 100 länder. Allergan utvecklar, producerar och säljer läkemedel och andra produkter inom bland annat ögonvård, urologi, centrala nervsystemet och medicinsk estetik.

Add Health Medias digitala byrå jobbar tillsammans med Allergan för att utveckla Allergans digitala kommunikation mot såväl allmänhet som patienter och hälso-och sjukvårdpersonal.

Tillsammans med Allergan har vi haft förmånen att lansera en ny patientsajt för läkemedlet Belkyra. Belkyra är ett receptbelagt läkemedel som används inom medicinsk estetik för att behandla och reducera dubbelhaka.

Vi har gjort design, front end-och back end-utveckling samt skrivit copy och fått sajten LIF-godkänd. Resultatet blev en modern sajt med tydlig information och ren design och där fokus har varit på användarvänlighet och tydlighet. Sajten är fullt responsiv.

På Belkyrapatient.se hittar patienten bland annat en bläddervänlig e-bookversion av patientbroschyren, frågor och svar samt tydligt och illustrativ information om behandlingen med Belkyra. En patientsajt hjälper patienten att ta till sig information om läkemedlet och bidrar till ökad patientsäkerhet.

Vår digitala byrå har stor erfarenhet av att utveckla patientsajter enligt LIF:s regelverk. På en patientsajt är det tillåtet att skriva produktens och substansens namn, använda sig av produktlogga och varumärkesfärger. Det finns även möjlighet att beskriva indikationer, nå ut med patientstödjande program och använda sig av andra metoder för att förmedla information såsom film, illustrationer och grafiska objekt.

Kontakta oss gärna för att höra mer om hur ni kan jobba med LIF-godkända patientsajter.

 

Allergan

2018

Allergan – Kronisk migrän

Se case

EY

2018

EY Access

Se case

Vill du få nyheter om framtidens hälsa och vård?

Få kostnadsfritt nyhetsbrev kring digital hälsa såsom trender, forskning och investeringar.