BMS – Eliquispatient

Förhandsgodkänd patientsajt

Bristol-Myers Squibb (BMS) är ett globalt biopharmaföretag som verkar för att upptäcka, utveckla och leverera innovativa läkemedel som hjälper patienter övervinna allvarliga sjukdomar.

Vi har jobbat tillsammans med BMS i över 10 år med en lång rad olika projekt.  Vi har bland annat utvecklat patientsajter, en kunskapsdatabas för läkare, hanterat företagssajterna för alla nordiska marknader samt tjänsten Fråga Doktorn.

BMS har tagit fram ett prisbelönt patientstödsprogram för Eliquis, ett läkemedel inom området hjärt-och kärlsjukdomar.

Patientstödet består bland annat av en förhandsgodkänd patientsajt. En patientsajt ger enkel och tydlig information om läkemedlet och behandlingen. Det hjälper patienten att ta till sig information om läkemedlet och bidrar till ökad patientsäkerhet – Eliquispatient är ett bra exempel på detta. Vi har tagit fram design, copy och utvecklat och sköter löpande underhåll och vidareutveckling av den förhandsgodkända patientsajten Eliquispatient.

Vår digitala byrå har stor erfarenhet av att utveckla patientsajter enligt LIF:s regelverk. På en patientsajt är det tillåtet att skriva produktens och substansens namn, använda sig av produktlogga och varumärkesfärger. Det finns även möjlighet att beskriva indikationer, nå ut med patientstödjande program och använda sig av andra metoder för att förmedla information såsom film, illustrationer och grafiska objekt.

Kontakta oss gärna för att höra mer om hur ni kan jobba med LIF-godkända patientsajter.

Allergan

2019

Allergan – Belkyrapatient

Se case

Söderenergi

2019

Söderenergi

Se case

Vill du få nyheter om framtidens hälsa och vård?

Få kostnadsfritt nyhetsbrev kring digital hälsa såsom trender, forskning och investeringar.