Add Health Media

FindOut Diagnostic lanserar finska succén Promilless 0,2 ‰ i Sverige

2019/10/18

Denise Luxenburg Stuifbergen, VD FindOut Diagnostic

Nu lanserar Add Health Medias intressebolag FindOut Diagnostic ett nytt alkoholtest som ska ge konsumenten ett enklare och mer kostnadseffektivt alternativ till de konventionella utandningstesterna. Promilless 0,2 ‰ baseras på saliv och är unikt i sitt slag eftersom den är framtagen för konsumenten.

Promilless 0,2 ‰ är en lättanvänd och tillförlitlig salivtestremsa som snabbt visar om man är i skick att köra. Testet består av två testremsor som efter kontakt med saliv indikerar inom 2 minuter om alkoholkoncentrationen i blodet under- eller överstiger 0,2 ‰.

Att mäta alkoholkoncentration i blod genom saliv är en vetenskapligt bevisad och pålitlig metod. Tekniken bakom testet baseras på allmänt kända biokemiska reaktioner. De biokemiska färgerna trycks och dispenseras på ett substrat (testets reaktiva zon) som reagerar vid kontakt med saliv för att bilda en färgreaktion som ger användaren tydlig information om testresultatet.

– Promilless 0,2 ‰ har utvecklats för konsumenter på den nordiska marknaden. Våra kundundersökningar visar att svenskar är ansvarfulla och intresserade av att använda det patenterade alkoholtestet Promilless 0,2 ‰ för att testa sin körförmåga, säger Petri Särkelä, VD för Goodwiller Ltd.

Promilless 0,2 ‰ är utvecklad av Goodwiller tillsammans med VTT Technical Research Centre of Finland. Sedan lanseringen i mitten på 2017 har de sålt över 350 000 tester i Finland med återförsäljare såsom alkoholmonopolet Alko, K-Market och apotek.

– FindOut AB valdes till vår partner i Sverige på grund av deras unika kategorikunskap och tillgång till handeln, säger Petri.

Tillverkaren Goodwiller erhöll förra veckan patent för Promilless i USA och har valt den svenska marknaden som första internationella satsning. Promilless 0,2 ‰ lanseras i dagarna av FindOut Diagnostic AB genom ett exklusivt samarbete med den finska tillverkaren.

– Vi ser att intresset för självtester ökar och med Promilless 0,2 ‰ ger vi konsumenten möjlighet att på ett enkelt, snabbt och tillförlitligt sätt kunna kontrollera om man ska köra innan man gör det. Produkten är designad för att rymmas i plånboken, så att man kan ha med sig Promilless 0,2 ‰ i alla lägen, säger Denise Luxenburg Stuifbergen, VD FindOut Diagnostic AB.

Vid korrekt användning är Promilless 0,2 ‰ mycket tillförlitlig eftersom den har en självkontrollerande funktion som tagits fram och patenterats. Denna funktion kontrollerar varje gång testet används att testremsan fungerar och att resultatet är pålitligt. På detta sätt förhindras missvisande resultat vid t.ex. inkorrekt förvaring av testet eller användning av testet efter utgångsdatum.

– Just nu är produkten tillgänglig online men kommer inom kort att gå att köpa i fysiska butiker och på apotek. Vi håller även på att undersöka hur vi kan byta material på testremsorna från plast till kartong vilket gör den ännu mer positivt ur miljösynpunkt, säger Denise Luxenburg Stuifbergen.

Mer information på: www.promilless.se

Kontakt

Denise Luxenburg Stuifbergen, VD FindOut Diagnostic

+ 46 (0) 768 52 44 62, [email protected]

Johan Bloom, Business Development Add Health Media
+46 (0) 733 648 490, [email protected]

Om FindOut Diagnostic

FindOuts vision är att tillgängliggöra hälsodata på individens villkor genom utveckling, tillverkning och distribution av diagnostiska självtester på den europeiska marknaden. I produktportföljen har FindOut sedan tidigare FindOut Celiac Test (glutenintolerans) och BlueGreenTest (Hepatotoxiner).
www.findout.se

Om Add Health Media

Add Health Media är ett av Nordens största mediehus inom hälsa och medicin och driver DOKTORN för allmänhet och patient där tidning, broschyrställ och väntrums-TV ingår samt en av Nordens mest besökta hemsidor www.doktorn.com. Add Health Media driver även Praktisk Medicin, www.praktisktmedicin.se, ett beslutsstöd för vårdpersonal, och investerar i nya start-ups inom e-hälsa, såsom FindOut Diagnostic, Doctrin, Mindler, Colivia (tidigare Nurse & Doc), Medicheck, Remisshjälpen, ScientificMed, Picture My Life och Healthmakers.
www.addhealthmedia.se

Relaterade nyheter

Healthtechbolaget Belly Balance växer – Add Health Media går in och stärker upp

Belly Balance med dietisten Sofia Antonsson i spetsen har i tio års tid drivit utvecklingen av IBS-behandling i Sverige. Nu tar Belly Balance nästa steg…

Vill du få nyheter om framtidens hälsa och vård?

Få kostnadsfritt nyhetsbrev kring digital hälsa såsom trender, forskning och investeringar.